Veliké překvapení, Score zase vypadá o něco lépe a moderněji, čiší to už z obsahu a pak konečně normálně psaný úvodník, žádné “jedničky”. Všimněte si vedle v boxu, že puritáni začali přicházet na to, že hry nejsou jen o skákání s veveruškou, čas nasadit ratingy! Nové Score je tak pěkné, jak už nám poví Ice, díky změně DTP studia. Zároveň zjistíte, že být šéfem časopisu o hrách vás paradoxně i o ty hry připraví. Ice se pak zmiňuje o Invexu a novinkou na herním trhu v podobě českého manuálu u některých her. Tabulky v hitparádě jsou ultrapřehledné, ale vzhůru nohama (stačí otočit mobil, hlavu, monitor). Co novinky? Je radost se na ně dívat a vědět, že pořád to nejlepší nás teprve čeká. Heretic, Heroes of Might and Magic a další. Máme tu téma a v něm další konzole – 3DO, nevím, jak pro vás, ale těch konzolí bylo zbytečně moc, máte volných 22.995,-?

Bez velkých řečí okolo rovnou vyhlásíme hru měsíceSystem Shock, na jehož pokračování čekáme už pěkně dlouho, stejně tak na slíbený remake. Citace – “Dokonalé cyberpunkové sci-fi balancuje na rozhraní inteligentní skepse a brutálního horroru, skvělá hudba kopíruje děj na obrazovce a 3D grafika vyvolává pocity klaustrofobie”. Teď tedy ten kontroverzní Dreamweb, o kterém se psalo už vícekrát před touto recenzí – 18+. Adventura, kterou stojí za to “jednohubkově” odehrát. Opět nějaký pekelný taxík v Quarantine? Sakra, tentokrát se mi ty hry líběj všechny. To se přeruší až teď se strategií Outpost, ne že by byla špatná, ale pro mě to není must-play. Aspoň se Ice na recenzi perfektně vyřádil a já se skvěle bavil. Teď něco pro archeology – Entombed, kde je ta Lara? Nádech, Doom 2 – Hell on Earth, výdech. Z Andrewova vyprávění mě už silně svrbí pravá ruka, která sahá po myši, levá sahá, no dobře konec omáček okolo. Strategie Colonization od Microprose a zase pod taktovkou Sida Meiera (Civilizace, víme?). Je mi jasné, že už máte hlad po simulátorech, tak ho hned uspokojíme tím od Microsoftu ve Space Simulatoru. Manažerského ducha zase ukojí On the Ball, ten fotbalový. Dark Sun se dočkalo 2. pokračování s podtitulem Wake of the Ravager (první díl byl recenzován ve Score č. 1). Přichází další zářez na pažbě k známe sérii Wing Commander: Armada. Čert, aby se vyznal v této sérii, co radši čerta prohnat na zeleném greenu v PGA Tour Golf 486. Nějakou napodobeninu Lode Runnera jsem hrál na Famiclonu, z celé recenze se vám zajisté bude točit hlava (konec, začátek, ale je to originální) aneb recenze naruby. Přichází “životní styl” Delta V, nehratelná střílečka. Super Hero League of Hoboken vypadá zjetě, dobře zjetě. O tom, že na velikosti nezáleží, se nás bude přesvědčit strategie Battle Bugs, v hlavní roli mravenci, komáři a jiná havěť, kterou teď s chutí mlátíme u našeho lůžka, nevědíce, že pro ně se odehrávají jiné líté bitvy. Co vám evokuje název Star Crusader, že simulátor? Máte bod. Quest for Glory vypadá i na klasickou recenzi v tomto Score úchvatně, že? Nepřehlédněte reklamu na Vochozka Trading a jsme u posteru, tak ten by mi taky určitě visel – protože Inferno: The Odyssey Continues.

A už jsme zase u návodů – Universe, pamatujete si recenzi ze Score? Já tedy ne, zajímavě vypadající adventura. Ještě více mě zaujala reklama na Vision Megastore a nabídky tehdejších titulů, že nemáte co pařit? Pokročíme zase v Ultima Underworld (pokračování příště), zpátky k Lands of Lore, pořád jsme neskončili ani s Al-Qadimem, proto si to Score musíte kupovat pravidelně! A konečně vymodlený návod na Ishara (toho prvního). Zákysník, Techbox a tím se přesouváme do hardwarové sekce, kde se dozvíme zase pár novinek o očekávané Sega Saturn a Sega 32-X (zajímavě řešené “technické zhodnocení” vaší staré konzole). Takové podobné nástavby se dočkali i další konzole, třeba SNES v následující reklamě. Dále se rozléhají fanfáry a přichází návrat konzolí Nintendo na stránky Score – jupíjou! Game Boy byl hitem, takže se podíváme na Mortal Kombat 2 a The Jungle Book. U Mauglího ještě zůstaneme a probereme si jej zvlášť pro verzi SNES. Kdo se bál, tak samozřejmě nemusel, protože simulátory nalezneme i na této konzoli, co takhle rovnou simulátor celého leteckého klubu – PilotWings. R-Type si můžete pamatovat ze ZX Spectrum, zde nechybí před jejím názvem slovíčko Super. Co se chystá na Mega Drive nalezneme na další straně, kde se dozvíme o pokračování delfíního dobrodružství ze hry Ecco, Ecco 2: The Tides of Time dopadl stejně dobře. Fotbal už jsme v tomto Score měli, ale musíme si zakopat ještě jednou ve World Championship Soccer 2. Nejen Mortal Kombatem je bojovka živa, přichází Fatal Fury 2, už jenom tipy a triky pro konzole Sega a zase jsme u dopisů, ze kterého vyniká nejvíce ten poslední od kaličů P.B. a A.H.. V Kultuře tentokrát máme zvlášť novinky z hudební scény a video scény (máte volných 6 hodin na katastrofický The Stand?). Vánoce klepou na dveře a konec roku 1994 taky, tak dlouho neotálejme.

Návody

  • Al-Qadim – 44-45
  • Ishar – 46-47
  • Lands of Lore – 42-43
  • Ultima Underworld – 40-41

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 11

  • Colonization
  • Doom 2
  • Dreamweb
  • Quarantine
  • System Shock

Pro mě slabší měsíc. Bohužel nepatřím mezi ty, které bavil System Shock, pouze u druhého dílu jsem chvíli vydržel, takže pro mě se jedná o zklamání. Dreamweb bylo celkem zajímavé, ale opět jsem u toho nevydržel dlouho. Naopak Quarantine a Doom 2 jsou pro mě hry roku. A v případě Dooma 2 nejen hra roku, ale jedna z nejlepších her celkově. Může za to i fakt, že už v době vydání jsem byl sesíťovaný 24/7 a měl jsem tak možnost tyto hry hrát hned od začátku ve dvou. Kooperativní režim byl super a Doom 2 tak dostal úplně jinou atmosféru. Battle Bugs mě taky na chvíli dokázala zabavit, ale sérii Wing Commander jsem nepropadl. Prostě to nejsou Star Wars. I když je tam Luke Skywalker. A Colonization mě taky nebavila tak, jako Civilization…

Cena: 30,- Kč
Počet stran: 68
Hra měsíce: System Shock – 94%
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx