A teď k otázce, co tato recenze dělá tady? No, přece název filmu! A nejen to, v PH se chceme prostě věnovat všemu, co se týká starých her a tudíž i filmům. Nevím, jak vy, ale já zase tak moc filmů, které by byly primárně o RETRO hrách, neznám. Ano, všímaví si jistě všimnou easter eggů třeba ve filmu 40 let panic, nemluvě o “herních” filmech jako je Crank či Hardcore Henry. A pak tu samozřejmě máme filmy přímo podle her jako jsou série Resident Evil, Mortal Kombat, Silent Hill, Tomb Raider a nesmíme zapomínat na blockbustery od Uwe Bolla. Ano, nedopadá to vždycky valně, a proto se toho většina z nás obává jako čert kříže. Prokletí vypadá nezlomil ani nynější hit v kinech – reboot Tomb Raider (tentokrát bez Angeliny). Naštěstí Pixely nejsou přímo podle jediné hry a nedopadlo to katastrofálně.

Pixely na to jdou od lesa a ano je dost zásadní, zda můžete Adama Sandlera, respektive jeho “sandlerovky”. Je pravdou, že ten rychlý sled filmů, kde Adam figuruje, se od sebe vůbec neliší a je jich už moc. Takže se ani nedivím, že je někomu otravný. To ale nemění nic na faktu, že se mi nějaké filmy s Adamem vyloženě líbily (když to ještě nebylo tak profláklé).  Třeba Klik nebo 50x a stále poprvé nebyly vůbec špatné snímky a dokonce mě dokázaly i dojmout. Pokud vás tedy Sandler vyloženě nenutí přepínat kanál, tak se na to vrhněte.

Já jsem byl teda ze začátku taky hodně rozčarovaný už jenom z toho, že svět napadly pixelovaté potvory, které zničily na jeden zátah vojenskou základnu… Eh… brzy poté tedy pochopíme, kde se tu pixely vzaly, ale i tak se budete muset zakousnout do jazyku a trošku vypnout mozkové buňky. Pak se vám to možná začne i líbit. Dokonce budete i nadšení! Což jsem byl chvílemi i já. Já jsem se bavil moc, ty necelé dvě hodinky mi vyloženě utekly jako voda a ve výsledku jsem byl úplně spokojen. Na tenhle snímek musíte mít vyloženě náladu, protože jsem se setkal i s názory, že je Pixely totálně nebavily. Velký kus práce neodvádí Sandler, ale ostatní “buddies” v čele s Peterem Dinklagem (Hra o Trůny), který si svou roli vyloženě užívá a my s ním. Bez něho by to rozhodně nebyla taková sranda. Proto zamrzí, že nedostává jeho postava tolik prostoru. Mimochodem své štěky si tu odbydou i třeba Dan Aykroyd nebo Sean Bean.

Pixely dělají poctu starým automatovkám, takže hlavně Nintenďáckým a Atari opusům jako je Pacman, Donkey Kong, Tetris, Space Invaders, Frogger, Centipede… Takže zavzpomínáte na to, že tyhle hry měly fakt něco do sebe a The Last of Us tomu nešahá ani po kolena, o tom bych se samozřejmě taky hádal, ale dobrá. Každopádně je fajn vidět tyhle gemy v jiném světle a zavzpomínat si na sladké staré časy, když hry byly hry. Nejvíce jsem si užil scénu s Pacmanem a pak každou, kde se objevil Peter Dinklage.

Proto si myslím, že pokud rádi vzpomínate na Donkey Konga, tak byste měli tomuto snímku dát rozhodně šanci, přeneste se přes nějaký ten “sandlerovský” patos, jako scény s Michele Monaghanovou, a bude vám dobře. Rozhodně se dívejte až do konce. 8bitové titulky jsou dost možná na filmu to nejlepší. Waka, waka!

0 0 votes
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx