Kdybychom aspoň už byli tak u 40. čísla. Tím rozhodně nechci říct, že by mě Score nebavilo do podrobna číst a psát o něm, ale máme pořád moc, co dohánět, nemluvě o rozboru Levelu. Proto nebudeme otálet a vrhneme se do čtiva Score č. 16. Jemu vévodí „žiletkový“ satanský zmutovaný člověk s krvavýma očima a tesáky, které se zahryznou do střev pařanských nevolníků. Nu, dobrá, to byla taková reminiscence na dopis Ing. Uhéra. Rozkošný ufounek je z hitu měsíce X-COM: Terror from the Deep. Z úvodníku můžeme snadno vyčíst, jak Score bylo populární a ohlas na anketu z minulého čísla obrovský. Schválně si všimněte v úvodníku ještě pravého informačního sloupce 😊. Máme tu taky novou rubriku Sci-Fi, kde nás Score bude informovat o novinkách na trhu vědeckofantastické literatury, větší prostor dostanou úvahy a názory od redaktorů.

Andrew nás tedy hned na začátku počastí povídkou Monitor, která nevybočuje z tradičního „Andrew“ stylu. Commodore International zasáhla likvidace a Hollywood zešílel z her (Super Mario Bros jsem viděl jako malý kluk a rád bych si osvěžil paměť). Novinky kromě simulátorů ovládají i strategie, třeba chystající se „Z“. A adventurkám se taky daří, osobně vypíchnu Dark Seed 2 nebo pokračování Simona. Leteckým simulátorům se rovněž stále daří velmi dobře, ale simulátory vrtulníků nejsou. To se aspoň změnit snaží Apache Longbow v preview, kde narážíme na zvyšující se hardwarovou náročnost. Gremlini zase kutí další obraceč žaludků v podobě futuristických závodů Slipstream 5000.

X-Com: Terror from the Deep, očekávané pokračování úspěšné strategické série si nebere na krk nikdo jiný než Andrew a Ice z pohledu rozhovoru mezi reportérem s vojáky, rozprostírající se po čtyřech stránkách. Sci-fi adventuru Bioforge s revoluční grafikou si rozpitvá pro změnu Ice už sám. Příznivci roztomiloučkých Lemmingů si jich konečně užijí ve 3D prostředí – Lemmings 3D. Konečně jsme se dočkali adventury Discworld, kterou už jsme mohli vidět dokonce na obálce jednoho z předchozích čísel Score. Humor bezva, ale ta obtížnost… U fantasy žánru zůstaneme a u adventur také, čeká nás recenze na The Lost Eden. Od dinosaurů se vrátíme do sci-fi vod se hrou MetalTech: BattleDrome, všeříkající název. Teď si odpočineme u Super Karts – motokáry od Virgin (s tím Doomem měl lce skoro pravdu). Pokavaď chcete dát pořádně zahulit vašim mozkovým závitům, je tu logický ClockWerx, těžko se vysvětluje, ale jméno Alexeje Pažitnova stačí za všechno. Roboty neopustíme ani v Iron Assault a to se nepovedlo, doporučujeme jen hrochům. Co fotbálek? International Superstar Soccer od Konami a na SNES, aby nebylo smutno ostatním sportům, máme tu i NBA ’95 Live od EA. Ještě by mě zajímalo, kdo za tou recenzí stál, že by skutečně Shaquille O’Neal? 😊 Od volejbalu se posuneme na křižník USS Ticonderoga a poté zpět na pevninu v Biker Mice (mám chuť na Snickers). Co si představíte pod názvem Pyrotechnica? Já stavebnici, se kterou si můžu udělat na koleni domácí výbušninu, hle – on je to zase simulátor. Kdo si libuje v Incredible Machines sérii, tak si vychutná Incredible Toons a vrátila se krdel! Po logické hře vás nutně svrbí ruce dát někomu přes držku, to umožní Toughman Contest. Ubisoft taky přispěchal s dalším fotbálkem na PC – Action Soccer. Road Rash (3) jsme už měli ve Score č. 4, tak jsem překvapen, že už máme možnost se podívat na třetí díl. Až teprve na straně 42 se setkáváme s další legendou herního nebe a na poli turn-based strategií – Jagged Alliance (s jehož hlavně druhým dílem mám nespočet zážitků), Ivane připrav se. U recenze mě zarazila náročnost než si užijete samotné souboje, u dvojky jsem taky pročítal hafo tipů než jsem se do toho dostal, ale vůbec mi to nepřišlo komplikované a zdlouhavé… U Great Naval Battles III mě pořád zaráží fakt, jak tohle někdo mohl hrát, ještě se v tom vyznat a bavit se – já se bavím hlavně u Icových pyromanských sklonech. Námořní bitvy zase vyměníme za souš a nasoukáme se do tanku v Tank Commander. O konverzi z automatů Space Harrier lze hlavně zmínit Valdu, jinak je to obyčejná střílečka. V rubrice klasika si vezmeme na paškál první cdčkový FMV adventurní počin The 7th Guest, puzzle, puzzle (ani osobně nevím, proč mi tahle hra uvízla v paměti, možná ji mám i na GoGu, ale že to je až takhle zlé…). To byla klasika? A teď klasika! – Dune 2. Hurá na návody.

Highway 61, tak schválně, co si pod tímto představíte. Úplně mi vypadlo z paměti, že něco takového existovalo, jo takový srandičky můžeme do dnes vidět na nějakých hudebních DVD. Zkrátka Interaktivní Bob Dylan, ale že nehrají songy až do konce – díky, nechci. Pak se dozvíme jestli je Quarterdeck GameRunner utilita nebo zbytečnost. V rubrice rpg se dozvíme od Fuky, jak zrádně pohlcující může být svět Warhammer 40000. Při čtení si postesknu, že jsem nikdy do tajů deskových her nepronikl a taky to, že je nemám s kým hrát. Obraťme list, kde rubriku profil tentokráte ovládlo Cryo Design. Minule jsme měli slíben náhled do produktů Microsoft Home, tož se podívejme na MS Home: Ancient Lands. Nepřijdeme samozřejmě ani o Virtuální kokpit, dočkáme se i v úvodu slíbené nové rubriky Sci-Fi s tím, že Score je o životním stylu, časopis Ikarie znáte? V dopisech se pořád ještě nedočkáme výsledků ankety, ale máme to slíbené na příště společně s některými změnami v samotném časopise. V kultuře se konečně dostáváme k Úžasné Zeměploše od Terry Pratchetta, filmům Braindead, Legends of the Fall a hudba nějak nikde, to nevadí – vpřed k 17ce!

Návody

  • Magic Carpet – 52-55
  • Robinson’s Requiem – 60-61
  • The Big Red Adventure – 58-59
  • The Lost Vikings (pokračování) – 62
  • Woodruff and the Schnibble of Azimuth (pokračování) – 56-57

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 16

  • Bioforge
  • Discworld
  • Jagged Alliance
  • X-Com: Terror from the Deep

Jako dlouholetý fanoušek XCOM série, jsem se na dvojku těšil. Ta hra byla super. Vadilo mi sice, že nebyla tak různorodá, jako první díl (alespoň, co se prostředí týče), ale těch hodin, co jsem u ní strávil… Bioforge by už dnes nenadchla grafikou, Lemmings 3D pro mě ztratilo kouzlo prvních dílů a konečně vyšel Discworld. Pro fanouška Zeměplochy jako jsem já, to byla naprostá nutnost a hra, která čerpá z knihy Stráže! Stráže! dopadla prostě výborně. Super Karts byly sice “jenom” motokáry, ale vzpomínám si, že mě bavila a dlouho jsem ji hrál. NBA a Soccer mě neberou, Biker Mice from Mars jsem sice koukal na seriál, ale ke hře jsem se nedostal. A Jagged Alliance mě nebralo.

Cena: 36,- Kč
Počet stran: 84
Hra měsíce: X-Com: Terror from the Deep (91%)
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx