Holky a mašiny, záplaty na džíny… Omlouvám se, ale tohle vše se dá vyčíst z tváře hlavního hrdiny obálky Score č. 18 ze hry Full Throttle, takže jedeme… Úvodník zaujme tím, že FT není tak úplně hra měsíce a peníze vládnou. Okurková sezóna je prostě nevyhnutelně tu, ale čtivo na prázdniny máme slíbené. Za menší novinku (nemůžou být v každém čísle) je přidání – HOT-10, což je vlastně současný „jízdní řád“.

Řeším teď dilema, jestli preview hry přeci jenom nezmiňovat, protože jsem si uvědomil, že i když třeba hra ve Score (či jiném časopise) nevyjde jako recenze (nebo nevyjde vůbec), stojí za to si aspoň připomenout, že něco takového někdy někde vznikalo. Takže, to sem namastíme i třeba heslovitě. V Bludném kruhu – úvaha od Andreje – si poplaveme v trendu multimediální braku v podobě FMV slátanin a otázek, co od této scény čekat dál. Nejsem zase tak starý, abych pamatoval FIDO (ne ten chlípný strejda), chcete-li amatérský e-mailový klient minulosti (jenže pozor, daly se dělat i takové věci jako posílat soubory). A co teprve zkratky, smajlíci, to jsem třeba osobně poznal až mnohem, mnohem později (co to je dpc 😊?). Součástí novinek je dokonce testament za Dungeon Master 2 a značná skepse z kutícího se The Terminator: Future Shock. A nyní slíbený výčet preview: Renegade: Battle for Jacob’s Star, CyberMage, Journeyman Project 2: Buried in Time, Virtual Pool, Terminal Velocity, Crusader: No Remorse.

Hra měsíce prostě není, ale já se budu tvářit, že jí Full Throttle je. Hlavně z toho důvodu, že tahle hra se hraje dodnes a prostě proto, že je sama o sobě cool, skvělá motorkářská adventura od LucasArts. Z logického Bolo mě bolí hlava už při čtení recenze, to neznamená, že to není super kousek. Migrény se ostatně nezbavíte ani u strategického Perfect General II. Futuristické závodění ve SlipStream 5000 vám taky neulehčí. A teď si dáme Deli! Ne, další adventurní zářez Flight of the Amazon Queen – konečně konkurence pro LucasArts a Sierru? Jednoznačně vypíchnu skvělou poznámku o Masoxu. Vezmeme spíše za vděk Pringles a jdeme do Super Street Fighter II Turbo. Komu to nestačí a má Segu Saturn, tak je pro něho ještě připraven Virtua Fighter (jen tak mimo řečí se do tohoto Score dostalo opravdu hodně šotků). Pro milovníky ponorek je připraveno DLC Aces of the Deep: Expansion Disk – jak snadně se to dá nazvat. V Daffy Duck the Marvin Missions si užijete kachní řezničiny, ano – nemáte je žrát. Po dojezení suchého bramborového knedlíku si jdeme umastit ruce aspoň v Pinball Mania. Legendární Syndicate tentokráte přistál na CD32. Vzrušení z blížícího se mistrovství v hokeji ukojíme… raději někde jinde než v Alex Dampier’s Pro Hockey 95. Jdeme si raději zaobchodovat ve strategicko-bojové hře s poutavým názvem Machiavelli The Prince. Skok, hop, další skákačka pro SNES – Harley’s Humongous Adventure. Šup do kokpitu v pseudosimulátoru Fighter Wing. Copak tu máme tady? Blind Date a to je delikátní věcička za jednu karamelku, kterou vystřídá již ve Score zmíněný logický On the Ball pro SNES. S míčkem si budete ostatně hrát i v golfovém simu The Scottish Open. Konečně se dočkáváme další legendy – Need for Speed je tu, sice nejdříve jen pro 3DO, ale dočkají se všichni. Gazillionaire je otřesný jako jeho název, každopádně recenze je značně vyšperkovaná Andrewovým umem. Reklama už nám dá jasnou odpověď na to, co očekávat v rubrice klasika – Lemmings a jako dodatek amigácký Conquests of Camelot. Návody a hle, kde se vzala, tu se vzala recenze na Ultima VII následována i návodem. Holt, Ultimátní Ultima… Návod to není jen tak ledajaký, ale Andrew sepsal i stručnou historii Ultimy, takže do Britannie!

V Techboxu si probereme Paměti, pamatujete si ještě na Lexikon ze Score 3/94? Máme tady jeho novou verzi – 1.01 – bumerangy, Andrew, extáze… pokračování příště. S Františkem Fukou se podíváme v hobby hrách na Blood Bowl. V profilu se bude Ice věnovat Bullfrog, v MS Home se podíváme na Art Gallery, pokročíme ve virtuálním hrdinství, ve Sci-Fi jukneme na The Left Hand of Darkness, překleneme Irenin koutek zoufalců společně s dalšími tradičními rubrikami a zakotvíme u gramodesek s Depeche Mode za doprovodu televizního záření s běžícími Bad Boys a Casperem. Uf. Ještě dva a dvacítka Score je úspěšně za námi.

Návody

  • Flight of the Amazon Queen – 54-55
  • Magic Carpet – pokračování – 50-51
  • Ravenloft 2: Stone Prophet – 52-53
  • Ultima VII – 59-62
  • Wizardry VII – pokračování – 56-57

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 18

  • Conquest of Camelot
  • Flight of the Amazon Queen
  • Full Throttle
  • Lemmings
  • Need for Speed série
  • Syndicate

Full Throttle bylo a je boží. Tahle hra mě bavila – super rocková hudba, zajímavý příběh a fajn postavy. Tohle vše v nádherné grafice… prostě boží. No nic, Perfect General 2 jsem sice hrál, ale tenhle styl a zasazení mě nebaví, takže to zanedlouho šlo pryč z počítače. Slipstream 5000 bylo zajímavé, ale už ve své době nic moc extra. Flight of the Amazon Queen se dal sehnat free z http://www.gog.com a byla to taková konkurence k Indiana Jones and Fate of Atlantis. A navíc povedená. Super Street Fighter 2 Turbo a Virtua Fighter byly sice fajn, ale Mortal je Mortal. A pak tu máme předělávky z konzolí, jako je Syndicate. Skvělá hra, ale PC je PC. Akorát ten Need for Speed 1 pro 3DO je zbytečnost. Ta konzole nemá budoucnost…

Cena: 36,- Kč
Počet stran: 84
Hra měsíce: (Full Throttle – 8/10)
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx