Je to tady, zhasněte lampiony, přišel! Dungeon Master 2 nebo to byl jen sen? Nebyl, jak už zdůrazňuje Ice v úvodníku a pozor, Score je jako jedna ze čtyř evropských redakcí poctěna touto chloubou, takže je co oslavovat, protože DM2 ještě ofiko není venku. Nezasloužili si to ale? Naštěstí pro averzáky na DM, tu je i další slušná sbírka kvalitních her. Score se kaje za nepovedené minulé číslo, které i z mého pohledu bylo dosti bohaté na překlepy a chybky. Do redakční stáje ještě přibývá Tomáš Mrkvička. A co nás čeká ve Score 20? Nejdříve se dozvíme něco o stavu herním průmyslu skrz „Virtuálně růžové brýle“, kde otěže psaní úvahy tentokrát přebírá František Fuka. Ta obsahuje něco kontroverze jako např.: „Windows znamená konec her na počítači a bude se hrát výhradně na konzolích.“ Což vlastně nebyla tak úplně rána vedle, do teď si pamatuju, jak se hlavně kvůli pirátství přestaly hry dělat na počítače a to mělo za následek, že i já jako zarytý “pcčkář”, jsem přesedlal na konzole.

A teď zpátky ke Score 20… Redakce již vyzradila ten obrovský plán, že v dalším čísle vyrukuje s CD přílohou a „zavinili jste si to sami!“ Ano, Score bude vycházet 2x – „s“ a „bez“ přílohy. Bez ohledu na to, že na „fullky“ je ještě čas. Je to krok vpřed a dosti velký, do budoucna markantní.

No, tak jdeme do čtiva čtyřstránkového očekávaného obra Dungeon Master 2: The Legend of Skullkeep, což je nepřekvapivě hra měsíce, psaná až s rituální nadšeností Andrewem. Vesmírná střílečka Terminal Velocity od Apogee nebo-li vyzyvatel Descentu. Trekkies tu mají adventuru Star Trek: The Next Generation – A Final Unity, kde už v nadpise se o ní hovoří jako o nejlepší adventuře roku. Pacifisté, co by si taky rádi zalétali určitě přivítají s otevřenou náručí simulátor Flight Unlimited. Pro milovníky řádně vyleštěných koulí a tága vykouzlí úsměv na tváři Virtual Pool.

Polský adventurní počin Agent Mlíčňák se u nás těší popularity dodnes a kdo má, hádejte, na starosti jeho překlad do češtiny? Kdo by chtěl něco adventurně sterilnějšího, tak tu je Orion Conspiracy. Co koktejl od Coktel Vision – multimediální simulátor míchaný s adventurou – The Last Dynasty. Milovníky kulatého nesmyslu potěší PCčkářský Striker ’95 a do stratégova ráje nastoupíme s Celtic Tales: Bolar of the Evil Eye. Příznivce rugby potěší Rugby World Cup 1995. Lehce nastavovanou kaší je datadisk pro Metaltech: Earthsiege Expansion Pack. Maxis myslí i na nehráče, pro které je Sim City moc složité, tak nechť začne se Sim Town. Překvapivé je uvedení Populous na SNES. Jde se bojovat – všeříkající Warriors skutečně není simulátorem sběru malin. Je tu i pokračování minulé „hry měsíce“ Full Throttle American Racing. To jsem vás dostal. Ne, ne, jedná se o závody na skútrech a motorkách (a hele) pro SNES, neplést s adventurou od LucasArts. Zpátky k bojovkám s FX Fighter, zvířecím Brutal Paws of Fury a bojovkovou smršť končíme u 3DO kousku Way of the Warrior. Přebojovkováno, tak dáme simulátor! Ba ne, jen akční závody se vznášedlama – Hi-Octane. Raději klasiky a must-play The Secret of Monkey Island a Xenon 2: Megablast.

Zpátky k Lexikonu 1.01 a docvakneme i paměti v Techboxu, tedy hlavně RAM. Nebolí vás z toho hlava? Raději si přečteme profil firmy Dynamix. Ani knihovna MS Home produktů ještě není vyčerpána, co takhle Dangerous Creatures. Co vyluzuje potkan už víme, takže zpět do Virtuálního hrdinství. Ve Sci-Fi nám Ondřej Neff objasní Zápisky z Garthu /Leonora. Irenin koutek zoufalců zabírá dvě strany a my se pomalu zase blížíme do finále a těšíme se na příští CD přílohu. Ještě samozřejmě nesmíme zapomenout na odhalení Ing. Uhéra – zklamáni? Douglas Adams v knižním reportu a Braveheart s The Quick and the Dead v tom filmovém, hotovo, balíme.

Návody

  • Agent Mlíčňák – 63
  • Orion Conspiracy – 52-54
  • Realms of Arkania 2: Star Trail – 55-57
  • The Last Dynasty – 63
  • Ultima VII – 60-62
  • Wizardry VII – 58-59

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 19

  • Agent Mlíčňák
  • Dungeon Master 2
  • Populous
  • The Secret of Monkey Island
  • Xenon série

Dungeon Master 2 je prostě must have hra pro hráče. Nechápu sice hype ohledně System Shocku 1, který mě vysloveně odpuzoval, ale tahle hra prostě měla vše. Grafika, atmosféra, zvuk… Gameplay videa mám, ještě to dohrát a pak bude článek! Dále. Terminal Velocity bylo super, ale Descent se mi líbil víc. Star Trek adventurka byla super, Flight Unlimited už si nevybavuju, Virtual Pool mě celkem bavil… Agent Mlíčňák byl boží. Jediné, co mě u této hry jako čechovi mrzí je to, že ta hra není česká, ale polská. Ta hra byla opravdu vtipná. A to díky překladu. Popravdě, jeden z důvodů, proč jsem chtěl i já překládat hry. Ale to je na jindy. Z dalších her už si pamatuju akorát ty fighter hry. Hlavně ten Brutal Paws byla super hra se zvířatama jako bojovníkama. Populous si pamatuju, Monkey Island byl boží (taky přijde článek a videa) a Xenon si pamatuju akorát dvojku. Takže za mě super měsíc!

Cena: 36,- Kč
Počet stran: 84
Hra měsíce: Dungeon Master II- 9/10
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx