Vidíte ty hrůzy z výstavy ECTS 95 ve vojákových brýlích? Spíše bych to tipoval na výlevy ze hry tohoto čísla (Score Hit…) Command & Conquer, pokořitele Duny II. Ostatně ani euforie ze Score CD přílohy nevyprchala, ba naopak díky opětovné heroické výpravě redakce na ECTS, znovu boduje, objasňujeme si i „bordel“ s vrtulníkovým Apache Longbow. Co dál, tak třeba avizované stálé navýšení stran na rovných 100 („více práce pro rozbor“). Co nám navařil Andrew v úvaze „Ukazující prsty“ už můžeme uhádnout podle obrázků, zase stížnosti na špatné rozčtvrcení motorovkou? Zííív, ano – nenechte se manipulovat. Andrew je oprávněně nasrán a my s ním. Osvěta je důležitá, proto nevynechejte 11. – 14. října show COME IN FUTURE v Brně (pokud teda máte v garáži DeLorean). Zaujala vás hra Tears? V tom případě se můžete podívat do zákulisí jejich českých tvůrců Hypnomagic v interview s Karlem Papíkem. Minule recenzovaný český počin Paranoia se taky dočká interview s Denisem Černým z Phoenix Arts.

Redakce se osobně dostavila na výstavu European Computer Trade Show v Londýně, přináší tedy poutavý cestopis navrch s návodem pro ty z vás, co se sem chtějí také vypravit. Score sice hlavní pozornosti věnované PlayStation moc nebralo, ale modří vědí. Je jasné, že novinky budou tentokrát taky praskat ve švech, jo a těšíte se na “Diabolo”? Rubriku preview zase vezmeme jmenovitě: Geoff Crammond’s Formula One Grand Prix 2, Entomorph: Plague of the Darkfall a… a to bylo rychlé.

Reklamy, obálka, Score Hit, legendární strategie – Command & Conquer (stydím se, že jsem tehdá nedal kamarádovi samolepku s logem NODu – nebo to bylo GDI?! Sorry). Povedlo se i pokračování Space Quest 6: Roger Wilco in the Spinal Frontier. Roberta Williams? Jasně, Phantasmagoria je dalším Sierráckým adventurním klenotem a kvalitativně rovněž neztrácí, Andrew exceluje a já si to chci zahrát, hned… Nu dobrá, ještě udržím konečky na klávesách této symfonie (what the…). Můžeme začít se zklamáními – pokračování známých her ze ZX Spectra a C64 Lords of Midnight: The Citadel je jen nostalgie a to v roce 1995 už nestačí. Pokud chcete potrápit mozkové závity, vhodným kandidátem je Jewels of the Oracle. Co výlet do světa Aden v RPG Thunderscape? Pokud jste mozka náhodou nepotrápili dostatečně v Oracle, máte možnost si dopřát Dr. Mozka – The Lost Mind of Dr. Brain. Červ si postěžuje na pinball Screamball a dinousaurkové si vzájemně pokoušou ocasy v bojovce Primal Rage. A hurá – jedničková recenze! Bloodwings: Pumpkinhead’s Revenge. Raději starého dobrého Asterixe na Nintendo. Kdo si v minulém Score pošmáknul na Stalingradu, tak si vychutná i Operation Crusader, další hc strategie. Johnny Mnemonic, ano – ten film a je tu i hra! Radši zvolte film. Andrej si snad nevyhřeznul střeva, tedy pokud mu to samé neudělala další FMV věc Marco Polo. Zpátky k SNESu se žáčky školáčky do Wario’s Woods. A konečně se splnilo Františkovi Fukovi, že se Blood Bowl dostal na PC, recenzi však přináší Nick Pendrell. A tohle je fakt na vyslovení oříšek – Igor: Objective Uikokahonia… what the? Adventura no, celkem slušná. Konečně se dostáváme ke klasice a zajímavému hybridu RTS a stolní hry Space Hulk, do dvojice tu máme klasiku nejklasičtější a to Leisure Suit Larry.

Určitě se vám budou hodit DOSové příkazy z Techboxu (zlaté desítky… nekamenovat!) a vzhůru do Berlína – Sony odhaluje budoucnost videoher (a jakou). Nebo má budoucnost jméno VFX? Já vám dám, že VR helmy nebyly, stačí mít jen nějakých 50 hadrů. A kdo z vás slyšel někdy o walkmanu? (ten by se někde v knihovničce u mě našel a myslím si, že byl dostatečně zachovalý, vyhrabu a vyfotím).

Dostáváme se hobby hrám, dnes znovu populární Vampire the Masquerade vám jen doplní sliny na herní pokračování Bloodlines. Upírů je ve hrách prostě málo a je to škoda. V profilech máme Sierra On-Line. Snad jste si bláhově nemysleli, že je knihovna MS Home vyčerpána, máme další – 500 Nations. Loučíme se ale s Virtuálním hrdinstvím. V Ireniném koutku zoufalců se mihne i dotaz od Lukáše Grygara (shoda jmen?). U čeho se kulturně (v)zděláme tentokrát? Waterworld (Osobní strážce!), Crimson Tide a Na západ od ráje by Harry Harrison (Carl Carlson – nedalo mi to). Hotovo, vstup do 22. čísla je volný…

Score CD #21

Co vyzdvihnout tak z tohoto CD, třeba demo na Magic Carpet 2 a jubilejní 10. Pařeniště, z toho samozřejmě nelze usuzovat, že by CD stálo za prd, z demoverzí bych si hlavně v době jeho vydání vždy vysloveně pošmákl (nutno dodat, že jsem pořád četl jen Kačera Donalda a Čtyřlístek, někdy Trnky-Brnky). Lehce se nám upravilo uživatelské prostředí a hlavně zvýšil náklad. Jo a nechybí samozřejmě řada matroše z ECTS.

Návody

  • 1944: Across the Rhine (58-59)
  • Buried in Time (54-55)
  • Dungeon Master 2 – pokračování (50-52)
  • Prisoner of Ice (48-49)
  • Wizardry VII – pokračování (53)

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 21

  • Command & Conquer
  • Phantasmagoria

Command & Conquer. Pro mě jedna z nej her všech dob. Věčný boj mezi GDI a NOD frakcemi v prvním díle. Hra dostala podnázev Tiberian Dawn, aby se vědělo, že se nejedná o sérii Red Alert nebo Generals a po několika letech i SVGA verzi, která už vypadala podstatně lépe. A aby toho nebylo málo, letos dostane i Remaster, na který se hodně těším… Space Quest 6 byla první Quest hra od Sierry, kterou jsem kdy hrál a pak i dohrál. Výborná a vtipná. Ta se opravdu povedla. Někdy dáme gameplay a článek. Stejně jako v případě Phantasmagorie. Kdysi jsem jí zkoušel, ale jelikož se prodávala na tuším 6 CD, byla trochu hůře dostupná. V této době už ji najdete na Steamu i GoGu, takže v pohodě. A kromě Asterixe už je to asi vše. Popravdě vzato docela slabý měsíc. My chceme Dungeon Mastera 3!

Cena: 36,- Kč | Verze s CD – 120,- Kč
Počet stran: 84
Score Hit: Command & Conquer
Score Classic: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx