Slizký ještěrek nás láká do hlubin tohoto čísla, které mj. nabízí recenzi na očekávané pokračování Magic Carpet 2, téma Star Wars a všechny navnadí trojúhelníček vpravo dole s nápisem „Hry zdarma“, tak honem do čtiva. Máme tu avizovaných 100 stran, překopané cd a Ice si libuje, jak je tohle Score zase jednou nejlepší. V recenzích řádí Electronic Arts (bývávalo, Tondo, bývávalo). Ano, utíká to jako voda. Přitulíme se tedy ze zmaru z času k plyšovému R2-D2 a počteme si o Star Wars.

Z hvězdných dálek se zavrtáme do dungeonovských kobek v interview s Jindřichem Rohlíkem z Napoleon Games, kde se kutí české zlato – Brány Skeldalu (které si jen tak mimochodem dneska můžete zahrát i na mobilech, sice ne úplně ty stejné, ale hledejte 7 Mages). Novinky jako vždy přeskočíme a vyjmenujeme si preview hry: This Means War!, Warcraft 2, Druid, Time Gate, The Dig, Shannara, Z. Když tedy máme 100 stran, tak si prostě můžeme dovolit mít takovou nálož preview, ale konečně se dostáváme k recenzím.

Score Hit dostává očekávaně očekávaný Magic Carpet 2: The Netherworlds, další létání na koberci od Bullfrogu. Co remake osmibitového Pitfall: The Mayan Adventure? Tahle hopsačka se prostě na PC povedla, to platí i o recenzi, kterou stojí rozhodně si přečíst i po letech a navíc mám také chuť na pečený kuřata na česneku. K „hitovkám“ můžeme přiřadit bezesporu i akční legendární řezničinu Crusader: No Remorse. Opět se dobelháváme ke kniplu a usedáváme k datadisku Marine Fighters pro U.S. Navy Fighters – letadla! Vesmírným stratégům srdce zaplesá u zdánlivě prázdné Ascendancy. Z popisu Witchhaven je nám barvitě líčeno a exemplárně popsáno, že hry jsou prostě satanovým a Trumpovým rájem pro úchyly, takže Icova související provokace je rozhodně na místě – on tu hru neprogramoval, takže pozor, já ty zjetiny taky nevyrábím – konzumujte tedy dle libosti. Zjetinou ani ďáblovou pochoutkou není rozhodně pokračování výtečné strategie Caesar 2. A hurá nazout brusle, jde se na led, NHL Hockey 96, to jsou záběry, jen ti diváci jsou takoví… Need for Speed se konečně dostavilo na PC, jen tak dál. Teď se orosí Tukanovo čelo – Heroes of Might & Magic ve svém prvním vydání. Pak se dozvíme, jak se povedlo pokračování Flashbacku – Fade to Black. Když už jsme měli na nohách brusle, tak samozřejmě musíme nazout taky kopačky – FIFA Soccer 96 (kdo si vygoogloval Jitku Ježkovou, hlašte se). Pažitnov! Qwirks! Žádný tetris, ale doomovka to taky není. Přesedláme ke gameboyům a vychutnáme si Judge Dredd a filmoví fajnšmekři povyskočí nad slovíčkem Centipede a už méně nad Millipede. Irena nám přináší i další „logičťárnu“, kterou jste dost možná taky hráli – Shanghai: Great Moments aka těžší pexeso. „Vlkodlačí“ simulátorové pokračování Werewolf vs Comanche se moc nevyvedlo, liánové dobrodružství s Mauglím ano – Jungle Book. Svůj swing otestujete aj v PGA Tour 96. Jdeme si lepit nálepky a dostaneme Dungeon Mastera! Zajímavá soutěž, Score tričko tedy z této doby máte? Pokud ano, vyfotit! Jen naši redaktoři, ti ostrouhali. Basket jako FMV? Šílená doba, ale je to skutečnost – Slam City. Máte rádi Microsoft? Pokud je odpověď pozitivní, tak budete milovat Microsoft Fury 3, reklamní věc na Windowsy a kopie Terminal Velocity, obrázek si musíte udělat jako vždy nýbrž sami. Nenasytný „sim“ Maxis nemá pořád dost a přináší kuriozitu v podobě simulátoru vodního bobra na tropickém ostrově, ehm – Sim Isle: Missions in the Rainforest. Už v této době jste mohli zabřednout i do universa Marvelu, konkrétně k sérii X-Men: Mutant Apocalypse – v akčí „snesovce“. Epic konečně dovalil očekávaný Tyrian a Andrew z něj tedy pravda nadšený není, Xenon 2 neporažen. Recenzní divoká smršť pomalu doznívá a tudíž zbývá už jen klasika. Nejlepší strategie všech dob Civilization. Se Sinclairem se zase pojí Target: Renegade, legendární scrollovací mlátička, kterou jste jistě rovněž v nějaké variantě hráli (mám chuť na Prehistorik), navíc máme slíbeno, že na Score CD se taky dočkáme těchto klenotů a zdarma!

Po návodové a reklamní pauze se ocitáme až na straně 76, kde najdeme Lexikon počítačového dobrodruha, část 1. (ano, byl slíbený dřív, ale i já zapomněl, takže no prob) a potom přišel discman, minule jsme si pověděli o tom, co je walkman a kupodivu discman jsem já osobně nikdy nevlastnil. Vždy jsem preferoval kazety, kterých jsem měl hodně – cd byly drahé a navíc nevešly se tak dobře do kapsy a pálení jsem znal jen o Valpuržině noci, tudíž tentokráte bez fotky, za 12 táců ideální hračka! Microsoft za své Windowsy sklízel u Score (nejen u něj) slušnou averzi, budeme na tom konečně lépe u Windows 95 a MS DOS zdechne? Už víme, jak to dopadlo (a rádi se vracíme k Dosboxům), ale nainstalovali byste si z nostalgie třeba právě Win 95? (Příhoda: kamarád z práce onehdá po mně chtěl instalačku Win98 neb má jeho kamarád nějaký sw, který funguje jen na 98, tudíž je to legitimní touha!). Když už takhle „prorokově-pokrokově“ jedeme, tak co si povědět taky, co jsou ty internety? Podívejte třeba na Westwood, ti měli kulervoucí stránky. Teď vemte svůj starý oslizlý klacek do ruky a slintejte nad F-15E Talon, ten by se držel… Pořád ještě nekončíme, další „company“ profil a to Delphine Software. MS Home: Bob, what the… Nástavba pro Windows a úplný debily, jen to řekněme natvrdo. Jo a kdy ksakru budeme mít konečně Google Home v češtině nebo aspoň dostupné všechny jeho funkce a budeme mít PS Vue, Netflix jako v USA, kvalitní potraviny, německé platy a vůbec to stojí za hovno… A nepomůžou nám ani kuřata na česneku, ani další Star Wars téma v hobby hrách. Btw. V dopisech můžete nalézt vykrystalizovanou definici zjetí u dopisu Martina Břehovského. Ondřej Neff nás zaujme povídáním o Vládcích strachu a od Kryštofa Jasmínka se podíváme na trilogii Stárnoucí slunce od C. J. Cherryh. Apollo 13 jsem ostudně dodnes neviděl a Desperado se líbilo i mému dědovi. A konečně! Jsme na konci tohohle stostránkového giganta, slůvko konečně neberte jako povzdech, ale jako extatické vzdechnutí nad tím, že můžeme jít do dalšího čísla. Tak se u jeho rozboru snad potkáme.

Score CD #22

To nám nadále nabízí další kosmetické změny pro lepší user-friendly pocit a hafo tradičního nášupu v čele s 14 demoverzemi. Každý si prostě najde svoje, za zmínku stojí Avi Video, schválně se na tyto „trailery“ podívejte (Shivers jsem měl snad i originálku).

Návody

  • Fade to Black (64-67)
  • Leisure Suit Larry (70)
  • Phantasmagoria (58-59)
  • Space Quest 6 (60-61)
  • The Legend of Kyrandia (71)
  • Thunderscape (62-63)
  • Wizardry VII – pokračování (72)

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 22

  • Civilization
  • Crusader: No Remorse
  • Heroes of Might & Magic
  • Magic Carpet 2

No, co si pamatuju, ještě nedávno tam Brány Skeldalu byly i jako první díl, nejen 7 Mages (které beru jako jednu z nejlepších Dungeon Crawler her nejen na mobil. A se skvělou hudbou). Magic Carpet 2 bylo sice super, ale kvůli hw náročnosti jsem to hrál jen krátce. Na Pitfall si vzpomínám, bavila mě i původní verze, ale tohle bylo něco úžasného. Alespoň ve své době. Ale mám pocit, že to byla jedna z prvních Windows only her, jestli se nepletu. A v té době to byl kámen úrazu. No nic, jdeme dále – Crusader byl fajn, Witchhaven průser, Caesar 2 v pohodě, NHL 96 už přinášela nový engine, který byl zvláštní, ale stále se to dobře hrálo. NFS je klasika a navíc zábavná. HOMAM je nezapomenutelný, Fade to Black bylo trochu zmatené, ale zajímavé. A náročné na HW. Fifa šla kompletně mimo mě. Vlastně dodnes. A z dalších her už byla super Jen Kniha džunglí a celkem fajn X-Men. A jako klasika Civilizace 1? Jo, to byly časy…

Cena: 36,- Kč | Verze s CD – 120,- Kč
Počet stran: 100
Score Hit: Crusader: No Remorse, Magic Carpet 2
Score Classic: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx