Pod bílou saténovou přikrývkou se zřejmě někdo na obálce Score č. 26 dusí, každopádně dle vyvinutých řezáků mám pocit, že přikrývka se za chvíli roztrhne a vypadne bubák, no takže to bychom měli popsaný výlev z únorového hitu Gabriel Knight 2: The Beast Within. Pomůžeme tedy dotyčné osobě/zvířeti v párání a jdeme na úvodník, který je plný toho, jak se hrají hry na pracovištích, kontroverzí s vydavatelstvím Vision, vyhlášení soutěží, změny názvu klubu Score na Camelot a v neposlední řadě dostáváme pozdní dárek v podobě luxusního plakátu. Takhle se má ucpat huba čtenářům!

Score CD #26 – Jak poetické je zvolání, že všechna dema kromě Crysis jsou hratelná, není to ale to Crysys, co myslíte (překlep je chtěný). Jinak hafo návodů, ale některé anglicky a Pařeniště nabízí interview s Jitkou Ježkovou! Tahákem CD přílohy je jednoznačně Duke Nukem 3D a šest kompletních úrovní.

K úvaze se perfektně k poslechu hodí Joker (Maarten de Jong Remix) – Andrej k nám hovoří o Pokrytectví s úsměvem na rtech. No jo, to je tak, když hrám šéfují ti, co hry nesnáší a jde jim o nestydatý zisky (to mi našeptává – podívej se na dokument o novém světovém řádu)… Akorát s tou oblibou FMV her si myslím, je taky souvislost s mentalitou v US prostředí, ti se umí radovat, my ne, může nám to přijít ohavné a nepochopitelné, ale buďme rádi, že… žijeme (a hrajeme). Co takhle nějakou srandu teď? Dáte si párky s hořčicí a disketou? Ale jo, co vydrží disketa? Diskchcíplina. Z novinek zmíním rané foto z Bloodu a podivné UI a zmínku o Prey z pera 3D Realms – podporující ray-tracing!

Hurá na věc, Gabriel Knight 2: The Beast WIthin, neméně výtečné pokračování adventurní série, které by taky slušela nějaká ta modernější resurekce. Milovníci světa Warhammeru se dočkali tuhé RTS s podtitulem – Warhammer: Shadow of the Horned Rat, ta si odnáší i nálepku Score Hit. Hlad tu po pořádných strategií je, tak se není čemu divit a teď další legendární adventura – Dark Seed 2, vynikající adventura s rukopisem geniálního H.R.Gigera. Všichni už nedočkavě slintáme nad příchodem Cyberpunku 2077, to by nám měl tedy přijít vhod cyberpunkový chod v podobě FPS – Cybermage: Darklight Awakening. Při vyslovení ATF si vybavím program pro psaní všemi deseti prsty a nudné hodiny PEKárny na obchodce (proč jsme to neokořenili třeba Typing of the Dead? To by psali všichni jedenácti prsty, škola hrou, víme…), jenže teď je řeč o simulátoru. Zajímavě zní a vypadá i další temná adventura tohoto čísla, tentokrát z pera E.A Poea s názvem The Dark Eye. Mezi 2D plošinkové legendy se může řadit i Abuse a navíc je to taky cyberpunk. This Means War! Doufejme, že ne – v tomto případě se jedná o název další z válečných „windowsáckých“ strategií. Další legendární herní postavou je bezesporu Rayman od francouzských Ubisoft, jeho největší sláva je sice ta tam a žezlo přebrali králíci (ti už taky pochcípali?), ale ve Score se věnují jeho úplně prvnímu dobrodružství v této roztomilé hopsačce, jinak takováhle cukrkandlová recenze by dneska asi neprošla, uf…  Andrej. Ice & Fire, ne žádný GoT, ale shit chtíc být Dooom. Cadillacs & Dinosaurs je přesně to, co byste od něho očekávali, zjetina, kde budete střílet dinosauříky z cadillaců. Ano, ano. U Shockwave Assault máme už v recenzi nastíněno, že nás čeká pokračování této 3d akce, jenže se bez ní asi obejdeme. Co takhle dungeon, co předčí i Ishary, na Amigy a hlavně ryze český! Magic Island: The Secret of Stones (kde jsou Balearic people?) a povedl se, celkem. Pak by bylo vhodné si domasírovati mozeček logickým Endorfun, úplná nirvána to asi nebude. Každopádně zbavíme svět rudého nebezpečenství v akčně-strategické řežbě The Red Ghost a vychutnáme si FMV lahůdku Psychic Detective – z verdiktu „Ruce pryč, hnus.“ už by vám mělo být jasné, že se jedná o další jedničku na poli videoherní zábavy. Spravme si chuť recenzí od Wayna Gretzkyho – Wayne Gretzky Hockey and the NHLPA All-Stars, takhle ne, vraťme se zpátky k NHL 96! Ishar jako plná hra v příloze je pořád jen zatím sen, tak se aspoň podíváme na jeho trilogii jako celek v klasice. Další bonus je ještě průkopnický horror dungeon Elvira: The Mistress of the Dark.

V techboxu nahlédneme do budoucnosti, dovolím se citovat předmluvu k článku Počítačová komunikace – „Existuje spousta prognóz o tom, jakým směrem se bude v budoucnosti ubírat počítačový průmysl, jak brzy a do jaké míry zasáhne do životů každého z nás, a mnohým laikům se již při pouhém pomyšlení na to, že se s těmi podivnými bedýnkami budou muset nakonec asi také naučit zacházet, vstávají zbytky vlasů na hlavě.“ Co ještě vstává internetu na hlavě je čeština v dalším článku. Radšej na té síti zapaříme Warcraft 2 a C&C. Po ztrátě spojení se podíváme na zoubky Bethesdě. A co je nového v Camelotu (chcete-li klubu Score)? Já za sebe říkám, že v těch kartičkách jsem se ani náhodou nevyznal. Necromunda vypadá jako dost slušná alternativa k mému již neexistujícímu Spider Man Daily Bugle playsetu z roku 1994… (nechci zase brečet). Judge Dredd v komixu mi připomíná si pustit film (alespoň). Pro kulturní referenty typu Hrzán je tu ještě Orson Scott Card: Mluvčí za mrtvé a Skinny Puppy: The Process. That’s all, folks.

Dozvi se více!

Dark Seed 2 – Když jsem onehdá tuhle adventurku dostal jako přílohu k Levelu, byl jsem z ní v rozpacích, jednak jsem ještě neměl zkušenosti s adventurami a hlavně jsem si ji měl zahrát trošku dospělejší. To avšak nemění nic na tom, že si její hraní vybavím i dneska. Hru jsem sice hrál s návodem, ale na výsledný dojem to snad nemělo větší vliv, nemyslím, že bych ho studoval opravdu do detailu. Dark Seed si mě pohltil svou stylizací z pera H.R.Gigera a depresivní strhující atmosférou, nemluvě o povedeném nasnímáním živých herců. Netrvalo dlouho a sehnal jsem si i první díl, každopádně zážitky a několikero dohrání si odnáším hlavně z druhého dílu, jo a ten wtf konec… Musím si to zase zahrát! Hlavně to není hra na stovky hodin, doporučuji!

Návody

  • Gabriel Knight 2: The Beast Within  – 1. část (58-60)
  • Shannara (62-64)
  • Shivers (70-73)
  • The Secret of Monkey Island (76-77)
  • Time Gate: Knight’s Chase (56-57)
  • Touché: Adventures of the Fifth Musketeer (66-67)
  • Zak McKracken (74-75)

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 26

  • Abuse
  • Dark Seed 1+2
  • Elvira
  • Ishar série
  • Rayman
  • The Dark Eye

Další měsíc, další várka her, tak co tu máme zajímavého? Gabriel Knight 2 byl super. Osobně mám radši první díl, ale i tady to bylo skvělé. Jedná z mých Top 5 adventure sérií všech dob. Warhammer sice mám v některých hrách rád, ale spíše verzi 40k.Dark Seed 2 a H.R.Giger. To prostě po vizuální stránce nemělo chybu. Abuse jsem nedávno hrál kvůli Pixelhunt TV. Stejně tak Cadillacs & Dinosaurs. Opět si pamatuju kreslený seriál, ale netuším a nechce se mi hledat, co bylo dříve. Jako relax fajn. Stejně tak Rayman. A i když si opět kolega myslí, že už je Rayman mrtvý a králící mu ohlodávají kosti, osobně bych to viděl naopak. Rabbids se přestěhovali hlavně na konzole (a hlavně od Nintenda) a během chvíle jich vyšlo několik, takže to normálního hráče přehltilo. Zatímco Rayman měl výborný Origin a ještě lepší Legends, který je skvělý a hratelný i teď. A třeba já ho ještě nedohrál 🙂 No a ještě tu máme skvělou a těžkou Elviru, na kterou si vzpomínám (nebyla taky podle televizní předlohy? Nebo naopak?). A to je vše.

Cena: 39,- Kč | Verze s CD – 120,- Kč
Počet stran: 100
Score Hit: Warhammer: Shadow of the Horned Rat
Score Classic: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler
5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx