Už je jasné, čím bude nové Score čpít – výstavou ECTS a tím pádem je plné slintu-vyvolávajících nově oznámených her. Než se k nim dostaneme, tak je nutné všechny ukonejšit znakem 100% APRÍL FREE! Podívejte se schválně na reklamu společnosti TDP – dokážete si představit, jaké dělo byste měli za 162.700,-!!!!!!!! To byste mohli mít troje RTX + Steam VR i s přísavkama na bradavkách. Teda jako to mě… No nic, važte si všeho, važte si svých bradavek! Už jsem tím Score stylem tak načichnutý, že si tady radši čuchnu k toluenu a podíváme se na úvodník, kde si hlavně ti nervózní z minulého čísla můžou konečně oddechnout a přečíst si hezky vše, co bylo aprílové. Kapišto? Že by chudák Ice musel skutečně řešit tolik telefonátů? Nachytání vyšlo i s trojrozměrným nápisem, možná na něj civíte dodnes.

Score CD #29 – Prý naposled v papírovém pytlíku a s hodně podrobným popisem všech novinek.

Ice se vrhnul na úvahu s názvem Zprávy z komerční stoky, trošku z toho cítím letargii, ale psát takovéto úvahy ve tři ráno, to nikdy nedělá dobrotu… Hry jsou práce jako každá jiná i psaní o nich, všechno je práce – i vstát z postele. Přesuneme se na rozhovor s Bedlou – Béla Némeshegyi a zjistíme, jak to vidí Ade Carless – produkční Normality Inc. z Gremlin Interactive. Letíme do Londýna na výstavu ECTS 1996, která má pochopitelně vliv i na následující novinkovou sekci. Ještě se nabažíme příště v Los Angeles na E3, takže deset stránek není vrchol? V novinkách zaujmou věci jako chystající se SpaceCraft od Blizzardu a Grand Thief Auto…

Po opravdu nafouklé sekci novinek hurá na recenze, tou první je adventura, kde originalita nezemřela z univerza Zork: Nemesis. Na bájný Albion vzpomínají snad všichni čtenáři Score dodnes – RPG modla a rozsáhlý výlet se nám rozprostře mezi dvě „Scorata“, takže finální verdikt až příště, ale je jasné, na jakou cifru bude Albion útočit. Přesuneme se do roku 1863, Sever proti Jihu, Gettysburg, strategie – Battleground: Gettysburg. Dospěláci si užijí špionážní konspirační thriller Spycraft: The Great Game, chcete-li logická FMV adventura. Kam zmizely simulátory? Jeden tu máme, akorát neoslníme asi ty harcovníky, co chtějí realističnost na prvním místě – Silent Thunder A-10 Tank Killer je ale skvělou alternativou pro ostatní piloty. „Plně uspokojící vesmírná řežba. Nádherná na pohled a zábavná pod joystick.“ Tak tím je další recenzovaný kousek The Hive. Chytá vás ponorka? Ponořte se do ponorkového simulátoru – Silent Hunter – jak moc je tenká hranice mezi edukativní záležitostí a hrou? No, tak radši vyrazíme někam do zimy, tuhé zimy – Absolute Zero – střílečka na Jupiteru. Trekkies budou zase jásat z adventury Star Trek: Deep Space Nine Harbinger a jistě jste si všimli, že nám tu všude straší reklamy na PlayStation, teď můžu říct, že oprávněně. Pokavaď se vám stýská po divokém západě a RDR máte oběhnutý křížem, krážem – hurá do Dust: Tale of the Wild West. Worms: Reinforcements – Beatles vs. Royal family, hra po síti, prostě červi. Chronicles of the Sword od Psygnosis se nepovedl… dá se docela hrát, když se přinutíte. Nutit se budete muset i u průměrné strategie Rise and Rule of Ancient Empires. Z průměrných vod nevyplave ani kosmická střílečka Defcon 5. Až teprve akční adventura Alien Odyssey se docela povedla. Beavis and Butt-Head In Virtual Stupidity, tyhle cápky si asi už moc nevybavujete, já jsem se o nich jen otřel z dívání se na MTV, ale zahrál bych si to už jenom kvůli humoru a nostalgii. Microprose se taky vydalo do futurozávodů a moc se ten Track Attack nerozjel. Závan severské mytologie vyžene šeď lynoucí se strategií Vikings, kterýžto námět vás ani ji hrát nedonutí. Jedničkoví fanoušci se dočkají v závodech Big Red Racing (kde je Score Shit?). Jedničku si nezvládla vybojovat simulátor středověkého rytíře Conqueror A.D. 1086, aspoň ty holky na tribunách se povedly. A pokračujeme… Z kopce na Extreme Games, aspoň si tady vyzkoušíte „street luge“, jinak se tyhle extrémní sporty moc nepředvedly. Když si nemůžete zahrát u Jirky Korna, tak si aspoň virtuálně zašťouchejte ve Virtual Snooker (na mysli mi teď přišlo, že jsem si kulečník užil nejvíce v GTA: San Andreas, stejně jako tenis v GTAV, dříve samostatná hra, teď už součástí velké hry, kam jsme to dopracovali). Skvělou adventurou je Kingdom of Magic, ve své době bych si ji rád zahrál, dnes už mě to tolik neláká. A jak se povedlo české želízko v ohni na poli dungeonů – Rytíři grálu? Řada z nás na něj jistě vzpomíná, i když ho Béla moc nevychvaluje…. Kde je klasická recenze?

A vy? Máte svůj počítač snů? Svou vizi Dream PC představí v techboxu Martin Dvořák a není to sranda a pak nelamentujte nad tím, že nějací tvůrci nedokázali vaší jedinečné konfiguraci svou hru přizpůsobit, zlaté konzole! Klacky prosím směrem dolů… V hobby hrách si rozdáme karty z univerza Star Wars a v komixu nás probudí z letargie Sandman a u dopisů si zabroukáme Hrobaře. V kině zase zajdeme na Powder a 12 Monkeys. Na pelesti ztláskáme Věc pro lidi od Davida Gerrolda a můžete se natáhnout, ale ne dlouho, příště nás čeká totiž už Score 30 a bude to opět veliké, jak je vidno ve vizi.

Návody

  • Angel Devoid (78)
  • Fantasy General (80-81)
  • Ripper (72-74)
  • Spycraft: The Great Game (76)
  • Zork: Nemesis (68-70)

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 29

  • Albion
  • Beavis and Butt-Head in Virtual Stupidity

Další měsíc, další Score a další názor na něj. Tak co tu máme tentokráte? Zork série mě bohužel minula. Ano, vím, že to je legenda, ale už ve své době to bylo nedostupné. Albion jsem si počkal na Score CD, kde byla česká verze. Bohužel jsem u ní dlouho nevydržel. Na jednu stranu skvělá hra, ale na tu druhou to bylo přeplácané a zvláštní. Nebyl to můj šálek kávy. Tak jsem si to nedávno koupil na GoGu, abych tomu dal další šanci. No… A to je tenhle měsíc vše. Tedy, samozřejmě, že jsem zkoušel hry jako Virtual Snooker, nebo Worms Reinforcements. Popřípadě Beavise a Butt-Heada. Ale vesměs tu jsou hry, které prostě nejsou pro mě. A Rytíři grálu? To mi taky nějak uteklo…

Cena: 39,- Kč | Verze s CD – 133,- Kč
Počet stran: 100
Score Hit: The Hive
Score Classic: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 2 votes
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx