Cena: 50,- Kč | Verze s CD – 144,- Kč
Počet stran: 132
Score Hit: Mechwarrior 2, Screamer 2, F22-Lightning
Score Classic: /
Score Hnus: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

Score 31

Ktož jsú boží bojovníci mi přistane na mysli při pohledu na obálku Score č. 35, kromě toho nás samozřejmě zajímá hlavně červeně zbarvené nadpisy – Novinky z ECTS, Mechwarrior 2, Screamer 2… V úvodníku se otřeme o warez, očekávaný Daggerfall, vznik další z klasických rubrik –Klasikův ráj a co se týče herního nášupu, ten nás pořád ještě čeká, ale však my něco najdeme i v tomto čísle. Ještě si dovolím uvést malé střípky jako rozšíření rubriky PSX a nebo, že redakce Score hledá nové autory – to muselo být dopisů…

Score CD #35

Své stránky se dočkal i diskmag Pařeniště, který změnil šéfredaktora, pak přeskočíme do Icovy hlavy v úvaze Genesis, která by v klidu zapadla i do úvodníku, Score je zkrátka časopis životního stylu (bez něj bych třeba nebyl součástí Pixelhunt). V interview si popovídáme s Pavlem Širúčkem, který kutí Oskara a s klukama z No Sens o Asmodeus. Z preview uvádíme Ultima On-Line, The Incredible Shrinking Man, Betrayal in Antara, The Curse of Monkey Island, Iron & Blood, Hardwar, Norse by Norsewest: Return of the Lost Vikings, Sandwarriors, Snow Crash, XS, Oil Empire, Unlimited Warriors, Katapult, TES: Daggerfall, NHL Hockey 97 (v novinkách se poprvé vyskytuje zmínka o Fallout).

Uf, to byl nášup, konečně se dostáváme k lítým bojům mezi mechovými (a kapradími) bojovníky z úvodu tohoto rozboru –Mechwarrior 2: Mercenaries, Score Hit a hlavně je tu nadměrný výskyt redakčních šotku (asi je Mechové nestihli zabít). Pak tu máme resurekci Dooma 2 – Final Doom (který asi jen tak nedohraji, možná časem s mody jako Brutal…) s dvěma scénáři a 32 levely. Loňský automobilový hit Screamer, dostává pokračování Screamer 2. Hitová smršť neustává ani u leteckého simulátoru  F-22 Lightning. A co takhle Bug! Nemusíte se bát, jedná se o 3D hopsačku. Star Control 3 vypadá teda jako hodně složitá strategie, ale je to adventura.  U adventur zůstaneme s lehce FMV záležitostí Shadoan. Milovníci Tima Curryho zajásají u další adventury Muppet Treasure Island. Shattered Steel – „Netrpíte-li předsudky vůči nepříliš komplikovaným akcím, pak se určitě pobavíte.“ Pravé herní orgie si můžete užít s megapackem her od SSI v kolekci TSR: Masterpiece Collection (vypisovati je nebudeme), nechybí ani pinball Absolute Pinball. A co takhle Monster Truck Rally, jednoznačnější název už to mít nemůže, ozvěny nechvalně proslulé The 7th Guest přináší logické Clandestiny. Kdo jiný by mohl recenzovat Steel Panthers: Campaign Disk než Wolf, ale shovívavý teda nebyl, s Wolfem ostatně zůstaneme ještě dál u The Complete Great Naval Battles: The Final Fury, uf. Přeneseme se přes reklamy rovnou ke klasice v podobě Ultima Underwold II a navážeme rubrikou „Klasikův ráj“ –historické hry kolem 500,- a co že to tu v tomto shrnutí máme? Bioforge, Ultima VII, Theme Park, Ult. Body Blows, Bureau 13, Wetlands, System Shock, Fade to Black. Já vám dám, že není, co hrát, tímto uzavíráme hlavní složku tohoto čísla.

Mechwarrior 2 recenze

Návody #35

Another World (82-83)

Harvester (78-79)

Jagged Alliance: Deadly Games (80-81)

Lighthouse (88-91)

Příhody z Galské země (86)

„Druhou“ část Score načneme netradičně s muzikou, podíváme se na věci jako Psychotica, Skold a Tool, holt USA a žádné ESO… Navážeme teda už techboxem s tématem o zálohování (Do dnes opomíjená, ale velice důležitá věc! Jděte si zazálohovat fotky teď hned.) Zpátky na internet, MaMedia, Red Meat… Nostalgie. V hobby hrách se podíváme na Fenomén Planescape, to mi připomíná mé dosud trvající ostudné nedohrání PT (tak schválně, co to je?). Každopádně pěkná mapka, zpátky k netopýřímu muži – Batman: The Dark Knight Returns a Watchmen.

U Saturnu se podíváme na Photo CD, NBA Action, střílečka Panzer Dragon II, přehazujeme na PSX s Formula One, Davis Cup Tennis a další formule z Andretti Racing, Final Doom podruhé, další akční Skeleton Warriors, dopisy ovládá něžné pohlaví, z filmů se zaměříme na Zvoník u matky boží (vzpomenu si na moje léta s obrnou trojklanného nervu) a Crying Freeman. Mějte se.

Mám rád anime, Neon Genesis Evangelion dodnes beru jako top seriál, ale hrám s Mechama jsem nikdy nepřišel na chuť. Ať už to byla série Mechwarrior nebo Battletech, tohle šlo mimo mě. Pro mě byl spíš ten Screamer 2 nebo Final Doom, kterého jsem hrál nedávno. Stíhačky jsem nikdy nehrál, maximum byl pro mě Afterburner. Čeho lituju, byli Muppeti. Film jsem viděl a bavil mě, tohle bylo interaktivní a slibovalo zábavu pro fanoušky. No a Shattered Steel byli zase Mecha. Takže nic pro mě. Celkově vzato už další hry nejsou pro mě. Strategie sice mám rád, ale něco ve stylu C&C, ne ze druhé světové války. Takže dnes vše.

5 1 vote
Article Rating
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx