Mít Score fyzicky v ruce je skutečně něco jiného než se dívat na obrázky, věřím, že by ta obálka mnohem více svítila, nevadí. Hlavní hrou, jak je vidno, je Chronomaster – naslinit prst a jedem. V úvodníku tu máme klasické kombo – průser, plakát, LARP, herní sucho a máme jít do lesa (ještěže ne do…).

Score CD #27 – se dozajista už stává hlavní součástí samotného magazínu, to vám má dokázat i dvojstránka na stranách 6 a 7. Bombastická dema! Mj. Normality, Bud Tucker nebo Terra Nova. Recenze v magazínu navíc dostávají „razítko“, když si budete moci hru i vyzkoušet z cd. Hry dostávají od Score i všemožné patche, updaty, trainery, editory, nacpali by tam všechno… ale potřebujeme DVD.

Úvahu tentokrát nevypotil Andrej, ale Tomáš Mrkvička – Jsme v tom všichni až po uši, pod tímto tajemným nadpisem se skrývá povídání o infernetu! A měl ve všem pravdu, čas vyhlásit čtenářské hry roku 1995, nebudu vyjmenovávat všechny jednotlivé kategorie, ale samozřejmě vás nenechám bez toho, že hrou roku 1995 byl pro čtenáře Crusader: No Remorse. Zapojíme se i do ankety, která se tu zase po 12 čísech zjevila. Po opravdu nafouknutých novinkách si shrneme preview a mezi ně se řadí takové pecky jako Duke Nukem 3D a Normality.

Až se stránkou č. 26 se konečně vrháme do víru recenzí, tou první je multimediální pokračování kosmického simulátoru Wing Commander 4: The Price of Freedom. Fanoušci sci-fi žánru a hlavně Rogera Zelaznyho budou nadšeni z Chronomaster, kterou Ice hodnotí jako jednu z nejlepších adventure her všech dob. Následně zabrouzdáme do pirátských vod (ne to pirátské pobřeží) s pseudoadventurou v kouzelném hávu s názvem Sea Legends. Je potřeba ještě doukojit vaše FMV libido – Congo the Movie: Descent into Zinj, ale není to až tak zlé než to zní, jungle lovers do toho! Chcete být komiksovým hrdinou? Můžete v bojovce Comix Zone. Sonic ze Segy už prosakuje i k nám pcčkářům – Sonic the Hedgehog 4. Johnny Bazookatone!!! Tak radši ne, už ten název mě od této hopsačky odrazuje. Extreme Pinball a CivNet jen nadále dokazují fakt, že je herní sucho, to nezmění ani futuristické závodění Locus. Reputaci vylepšuje až 2D řežba Abaron (Němci ftw). Nechci se opakovat, ale zase si ji zhoršíme (reputaci) s Batman Forever bojovkou a strategií Crusade. Super Stardust je naštěstí povedený nostalgický výlet do časů coin-up stříleček, ale v moderním kabátku. Interaktivní „jedničkové“ porno nám přiblíží Angel Devoid: Face of the Enemy. Uf, uf, další hra, která je ideálním příkladem, jak se to nemá dělat je RPG Ring Cycle (recenze stojí za přečtení, už jenom kvůli připomínkám sestry Úlisné). Vím, že už by to asi stačilo, ale sucho hovoří jinak – Topgun: Fire at Will, film nebo simulátor? Lepší bude, když si radši pustíte filmový Top Gun a počkáte si na připravovaný druhý díl.  Dlouho jsme tu neměli DM litanii, tak to napravíme v klasice – Dungeon Master: Chaos Strikes Back, legenda legend.

Jdeme na rubriku cheaty, která se protentokrát oddělila od klasického Ireniného koutku zoufalců. V techboxu se zaměříme na harddisk a jeho nedostatečnou kapacitu, která je strašákem dodnes, mít 1 GB v této době nebyla výhra (já měl v roce 1999 pro srovnání 4 GB a bylo to stejně tak otřesné…). Síťové hry nabídnou rozhřešení další části taktiky v podobě jednotek u strategie Command & Conquer. Profil přináší firmu, která je stará jako hry samotné, to může snad evokovat jen SSI – Strategic Simulatons Inc. Camelot má jistě zajímavé nápady, ale v těch kartičkách je prostě bordel… Lepší se stylově obléknout, nahodit upírskou schizofrenickou polohu a vyrazit do ulic – řeč je o LARP a téma vám důkladně přiblíží Karel Papík. A jdeme na kartičky a ne ty virtuální, ty sladké a papírové (nežerte to, prosím) – Middle Earth: The Wizards. Že by Jiří Menzel neměl rád mangu? No, nevadí, já mám ještě daleko do časů „Niheiů“ a mangacesky.wz.cz a o to víc mě těší, že tento fenomén začíná ve velkém bujet už v tomto čísle Score se zaměřením na pojmy a rovněž dojmy z Crying Freeman. Z dopisů zjistíme, že Petr Bulíř dezertoval k Levelu a jsou tentokrát poměrně dosti kritické. V kultuře zaměřovati se budeme na Xenocidu od Orson Scott Carda a vyžívati se budeme v Tori Amos, múze to hudební… Filmové Toy Story a Se7en do současnosti velebiti třeba a zbývá odkazovati na další Score, to je vše, milí chasníci.

Návody

  • Allied General (70-71)
  • Frankenstein: Through the Eyes of the Monster (72-74)
  • Gabriel Knight 2: The Beast Within – 2. pokračování (62-64)
  • Loom (76)
  • The Dark Eye (66-67)

Lordhellovo shrnutí MUST PLAY titulů ze Score č. 27

  • Chronomaster

Čtenářské hry roku. Kdo mohl upřednostnit Šimona před Full Throttlem? Nebo Dračí Historií? Chápu sice, že v té době nemělo mnoho hráčů CD mechaniky, takže tahat hry po disketách bylo více dostupnější, než CD. Takže možná proto. A Kyrandia 3? Ale no tak. A Stonekeep leší, než Dungeon Master 2? I když obě hry uctívám, tak DM2 má lepší atmosféru, než Stonekeep. Radši přejdu dál. Chronomaster jsem nehrál, nelíbil se mi na první pohled, možná někdy do budoucna, ale pochybuju. Comix Zone je fajn i dnes, i když celkem těžká hra. Sonic 4? To ne, ten vyšel na epizody a až v roce 2010. Na hru Johny Bazookatone si vzpomínám, bavila mě, ale ne na dlouho. A když nepočítám oblíbený žánr pinballů, tak tenhle měsíc byl hodně slabý.

Cena: 39,- Kč | Verze s CD – 133,- Kč
Počet stran: 100
Score Hit: Chronomaster
Score Classic: /
Plná hra: /
Šéfredaktor: Jan Eisler

5 1 vote
Article Rating
1
0
Rádi bychom věděli tvůj názor, prosím komentujx